16 september 2014 Catapult Creeert

Nieuw kantoor Twente Milieu in Hengelo een van de duurzaamste gebouwen van Nederland

Het nieuwe kantoor van Twente Milieu in Hengelo is voor een groot deel opgetrokken uit gerecyclede (kunststof)materialen, in het pand wordt water opnieuw gebruikt en op het dak staan zonnecollectoren.

Het is een van de duurzaamste gebouwen van het land, stelden de Hengelose wethouder Marcel Elferink en interim-directeur Theo Lemmen van Twente Milieu zaterdag bij de officiële ingebruikname vast.

3,7 miljoen
​De vernieuwing van het Milieupark in Hengelo heeft 3,7 miljoen euro gekost. De opening werd met een open dag gevierd. „Het mooie is dat de burgers hier kunnen zien dat het zinvol is afval goed te scheiden, waardoor het weer hergebruikt kan worden. Bijvoorbeeld voor de bouw van een nieuw kantoor”, aldus de Hengelose milieuwethouder.

Milieuvriendelijker
„Afval is zo grondstof. Bovendien is het hier zo ingericht dat het ook gemakkelijker en daardoor leuker is om afval te brengen en te scheiden.” Twente Milieu, eigendom van zeven Twentse gemeenten, probeert een goede scheiding van afvalstromen op veel manieren te stimuleren. Bovendien wil het bedrijf de eigen bedrijfsvoering milieuvriendelijker maken. Daarvoor wordt onder andere geïnvesteerd in een duurzamer wagenpark.

Toekomst
Het eerste elektrische voertuig is aangeschaft. Vuilniswagens op elektriciteit is nog een stap te ver. „Die zijn nog te duur. Er is een prijsverschil van een paar ton met een gewone vuilniswagen”, aldus interim-directeur Lemmen. „Maar in de toekomst gaan we daar wel naartoe.”

Bron: Tubantia

Tagged: , ,